ENERBOX

De oplossing bij stroomuitval                                                                                                                                                     

                                                                                                                                                                             

Samengevat

Bij een tijdelijke stroomonderbreking levert Enerbox de gewenste stroom aan het aangesloten circuit. De autonomie is variabel volgens het type en de gekozen opties.

Toepassing

Enerbox is ontworpen voor monofase (230V) toepassingen. Zowel voor privaat als industrieel gebruik; om stroom te voorzien voor elektrische motoren, pompen, verlichting, ventilatie, enz...

Werking

Enerbox is een omvormer, die de aanwezige stroom in de batterijen omvormt naar een gestabiliseerde monofase 230V. De batterijen worden automatisch opgeladen door de netstroom.

Onderhoud

De hoge standaard van de componenten maakt van Enerbox een onderhoudsvrij systeem. Enerbox test zelf bvb. de staat van de batterijen en een foutmelding ontvangt u via sms.

Display

Een ruime display bezorgt u – in meerdere talen – via een duidelijk menu en extra waarschuwingslichten de status van de installatie.

Automatische test

Enerbox test automatisch de laadefficiëntie. Zowel het tijdstip als de freqentie van deze test kan ingesteld worden. In de meest eenvoudige versies is deze test niet voorzien.

Autonomie

De autonomie hangt af van verschillende factoren, zoals: het type van het toestel, het aantal batterijen, de toepassing en vanzelfsprekend het verbruik.

Waarschuwing via SMS

Door middel van het geïntegreerde GSM systeem kunnen tot maximum 6 personen een SMS ontvangen wanneer de Enerbox in werking treedt.

Metal box

Het systeem zit "verpakt" in een mooie op maat ontworpen metalen kast, eenvoudig op te hangen met de bijgeleverde materialen.

Groene stroom

De batterijen kunnen opgeladen worden door bronnen van hernieuwbare energie zoals zonnepanelen of windturbine. Zo wordt de Enerbox als "stand-alone" installatie geschikt voor gebruik op plaatsen waar geen electriciteitsnet aanwezig is.