Werfkast aansluiting

Werfkast aansluiting aanvraag, welke stappen moet je doorlopen

Ben je bezig met bouwen, verbouwen of afbrekingswerken? Dan is een werfkast aansluiting een belangrijk onderdeel om te regelen.  In deze blog geven we je een aantal stappen die je moet doorlopen bij het aanvragen van een werfkast aansluiting.

Stap 1: Start de aanvraag via de Fluvius-website

Een werfkast aansluiting aanvragen begint bij Fluvius. Kies op de website van Fluvius voor de optie ‘aansluitingen elektriciteit’ en volg de stappen op de website.

Stap 2: Vul de gevraagde gegevens in

  • Nieuwbouw: je vraagt best een voorlopige definitieve aansluiting aan, dit wil zeggen dat je definitieve kabel al aan de werfkast wordt aangesloten en op het einde in de woning wordt aangesloten.
  • Verbouwingen: je vraagt best bij fluvius na of de bestaande kabel nog in orde is of dat je een nieuwe moet voorzien.
  • Afbraak van een woning: je moet een afbraak van de bestaande aansluiting aanvragen en dan een nieuwe aansluiting aanvragen.

Stap 3: Kies het juiste vermogen

Het vermogen dat je nodig hebt, hangt af van de grootte van het project. Bij een niet-standaard aansluiting, zoals een woning met laadpaal, raden we je een 400V 32A 22,14 kVA aansluiting aan. Deze aansluiting heb je ook nodig als er bijvoorbeeld een kraan wordt gebruikt. 

Als je bezig bent met bouwen, verbouwen of afbreken van een woning, is een werfkast aansluiting een belangrijk onderdeel om te regelen. Een werfkast is de tijdelijke aansluiting van de stroomvoorziening tijdens de bouwwerkzaamheden en wordt gebruikt om de bouwplaats van stroom te voorzien. In deze blog geven we je een aantal stappen die je moet doorlopen bij het aanvragen van een werfkast aansluiting

Stap 4: Kies een energieleverancier

Contacteer de energieleverancier naar jouw keuze.

Stap 5: Plaats een gekeurde werfkast met de juiste kabel

Als je een werfkast aansluiting nodig hebt, moet je ook een gekeurde werfkast plaatsen. D&D Electro biedt verschillende werfkasten aan die gekeurd zijn volgens de normen van Fluvius. Wij zorgen er ook voor dat de werfkast wordt voorzien van de juiste kabel.

Stap 6: Maak een afspraak bij Fluvius voor de aansluiting

Een werfkast is een essentieel onderdeel voor de aansluiting van elektriciteit op de werf. Het is belangrijk om een betrouwbare werfkast te plaatsen die voldoet aan de nodige veiligheidsnormen en richtlijnen. Bij D&D Electro bieden we werfkasten van topkwaliteit aan die aan deze criteria voldoen.

Onze werfkasten zijn uitgerust met de juiste kabels en voorzien van de nodige veiligheidsvoorzieningen om ongelukken te voorkomen. We werken enkel met materialen van gerenommeerde merken, zodat je er zeker van kan zijn dat je werfkast betrouwbaar is en lang meegaat. 

Raio

Milieuvriendelijk

Raio is 100% recycleerbaar. Tijdens het gehele productieproces wordt er rekening gehouden met de impact op het milieu, zo wordt er gewerkt met herbruikbare verpakkingsmaterialen

Lees verder »
Raio

Eenvoudig te installeren

Raio is eenvoudigweg door één persoon te installeren in slechts enkele minuten tijd. Bevestig het montageframe wat bijgeleverd wordt tegen het plafond of de muur

Lees verder »